kuran.jpg-Hafiz Ali Tel ve Hafiz Mehmet Bilir- Neml Suresi 19 ila 21. Ayetler (Suleymen Duasi) - kuranbahcesi.blogspot.com

Hz. Süleyman (A.S.) ın Duası

Babası Hz. Davud’dur. Davut peygamber öldükten sonra henüz on üç yaşındayken ülkesine hükümdar oldu. Babası gibi hem peygamberlik, hem hükümdarlık yaptı.

Onun hikmeti kuşlarla konuşabilmesiydi. Kuş dilini bilir, onlara hükmederdi. Ayrıca cinleri görür, onlarla konuşurdu. Cinler de ona itaat ederdi. Bununla birlikte rüzgarlarla da konuşabilir, istediği emri yerine getirilirdi.

İnsanlardan, cinlerden ve kuşlardan ordusu  bulunan Süleyman (A.S.), ordusu ile karınca vadisine gelir. Bir karıncanın: “Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin, Süleyman ve orduları farkında olmadan sizi ezmesin” dediğini duyar, karıncanın sözüne güler (Neml, 27/15–19) 

ve Allah’a şöyle dua eder:

Türkçe Okunuşu:

Rabbi evzı’nî en eşkure ni’metekelletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a’mele salihan terdâhu ve edhılnî bi rahmetike fî ibâdikes sâlihîn.

Anlamı:

…Ey Rabbim! Beni; bana ve ana babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat.

Hz. Süleyman karıncanın sözüne güldü ve böyle dua etmeye başladı. Ona bahşedilen nimetlerin şükrünü ödemek üzere bu duâyı yaptı ve kendisinin iyi kullarla beraber olmasını diledi.

Hz. Süleyman (A.S). ın Neml Suresi 19 ila 21. ayetlerde geçen duasını; Hafız Ali Tel ve Hafız Mehmet Bilir Hocaefendi'lerin karşılıklı tilavetinden dinleyebilirsiniz.