aşrişerif.jpg-Hafız İsmail Biçer Hocaefendi'den Aşri Şerifler-kuranbahcesi.blogspot.com
Rahmetli Hafız İsmail Biçer Hocaefendi'nin gönülleri titreten okuyuşundan yine bir aşri şerif örneği daha. Âli İmran Suresi  144 ve 148. Ayetlerinin tilavetini ve mealini aşağıda ki videodan ve youtube kanalımdan izleyebilirsiniz.


ÂLİ İMRAN SURESİ 144 -148 AYETLER MEALİ

Âli İmran Suresi, 3/144. Ayet 

Hazreti Muhammed (A.S.), ancak bir Peygamberdir. Ondan önce bir çok peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür ve öldürülürse siz ardınıza dönüverecek misiniz? (dininizden dönecek veya savaştan kaçacak mısınız?) Kim ardına dönerse, elbette Allah'a hiçbir şeyle zarar verecek değil, fakat şükredip sabredenlere Allah muhakkak mükâfat verecektir. 


Âli İmran Suresi, 3/145. Ayet 

Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye ölmek yoktur. Ölüm, zamanı Allah'ın ilminde kararlaştırılmış bir yazıdır. Kim dünya menfaatini isterse kendisine ondan veririz; ve kim de ahiret sevabını isterse buna da ondan veririz. Şükredenlere ise muhakkak mükâfaat vereceğiz. 


Âli İmran Suresi, 3/146. Ayet 

Nice peygamberler vardır ki, beraberinde bir çok âlimler savaştı da Allah yolunda başlarına gelenlerden dolayı ümitsizliğe düşmediler, zaaf göstermediler, miskinlik etmediler. Allah sabredenleri sever. 


Âli İmran Suresi, 3/147. Ayet 

O âlimlerin sözü sadece şuydu: "---- Ey Rabbimiz! Bize günahlarımızı ve işlerimizde yaptığımız taşkınlıklarımızı bağışla. Savaşta ayaklarımızı diret ve kafirler topluluğuna karşı bize zafer ver."


Âli İmran Suresi, 3/148. Ayet 

Nihayet bu dua ve savaşlarda ki direnmeleri sebebiyle Allah onlara hem dünya nimetini, hem de ahiret sevabının güzelliğini (cenneti) verdi. Allah güzel iş yapanları sever.