diyanet kuran.png-Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Uygulaması-kuranbahcesi.blogspot.com
Bugün size mutlaka bilgisayarlarınızda olması gereken ve internete ihtiyaç duymadan kullanabileceğiniz mükemmel ve güzel bir program uygulamasını tanıtmak istiyorum. Kurulumu ve kullanımı son derece basittir. Programı aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

Arapça ve meal seçeneğinin yanı sıra bir çok ek özelliği barındıran uygulamayı internete ihtiyaç duymadan bilgisayarınızda güvenle kullanabilir, tüm cihazlardan manasını  tefsiri ile birlikte okuyabilir, dinleyebilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an-ı Kerim portalı bir çok özelliği ile kullanıcıların kolaylıkla Kur’an okumalarına imkan veriyor.



diyanet kuran.jpg-Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Uygulaması-kuranbahcesi.blogspot.com


Kur’an-ı Kerim uygulaması, Diyanet İşleri tarafından hazırlanarak ücretsiz sunulan çevrimdışı bir masaüstü uygulamasıdır. Şimdiye kadar incelediklerimin içinden en iyisi diyebileceğim bu Kur'an-ı Kerim uygulaması sayesinde, tüm ayetleri hem arapça, hem de türkçe çeviri olarak okuyabilirsiniz. 

Müslümanın dinini en iyi şekilde anlayabilmesinin yolu, Kur'an-ı Kerimden geçer. Esas yol göstericimiz odur. Kur'an-ı Kerim okumadan islamiyeti öğrenmeye çalışmak, sadece birilerinden duymakla öğreneceğiniz kadar kısıtlı olacaktır. Oysa bu durum, yanlış bilgilendirme ve buna bağlı hatalar yapmaya sebep olabilmektedir. Kur’an-ı Kerim, meal olarak okunduğunda bile, içinden çıkılması zor ve anlaşılmaz bir şey değildir. Kur’anı Kerim uygulaması, mutlaka bilgisayarlarınızda olması gereken bir uygulamadır. 

Kur'anı Kerim uygulamasının ilk açılışında Meal kısmı gelmekte. Sol tarafta Sureler kısmında Fatiha suresinden başlayarak 114 sureyi Nas suresine kadar meallerini okuyabiliyorsunuz.  Tüm ayetleri hem arapça, hem de türkçe çeviri olarak okuyabilirsiniz. 

Ayrıca sesli okuma modülü sayesinde, orjinal seslendirmesini de dinleyebilirsiniz. Yeni öğrenenler için sesli okuma modülü sayesinde, Kur'anı Kerim öğrenmek daha bir kolay olacaktır.  Orta kısımdaki play tuşuna basarak ve okuyan isimlerini de seçerek sesli olarak okutup dinleyebiliyorsunuz. 

En sağdaki kısmında da tefsir bölümlerine girerek buradan isterseniz Diyanet Vakfı'nın tefsirini , isterseniz Elmalı Hamdi Yazır tefsirini seçerek okuyabiliyorsunuz.

Programın en güzel özelliklerinden biri de, sol tarafta ki menüden Elif Ba uygulaması ile harflerin okunuşundan başlayarak Kur'anı Kerim okumayı ve Tecvid kurallarını öğrenebilirsiniz.

Üsteki fihrist kısmından konu başlıklarını seçerek istediğiniz konu hakkında ki ayet ve tefsir kısımlarını okuyabiliyorsunuz. Yanındaki menülerden kuran sözlüğüne, sure listesine ve 14 adet secde ayeti konusunda ki bilgilerin olduğu sayfaya ulaşabilirsiniz. Yanındaki butonda ise uygulama içinde teferruatlı olarak arama yapabiliyorsunuz.





Windows kullanıcıları için masaüstü Kuran programı: İndirmek için tıklayınız….

Iphone-ipad kullanıcıları için uygulama: İndirmek için tıklayınız...



Android kullanıcıları için uygulama: İndirmek için tıklayınız...


Windows Mobil kullanıcıları için uygulama: Microsoft’a ulaşmak için tıklayınız…