aşrişerif.jpg-Hafız İsmail Biçer Hocaefendi'den Aşri Şerifler-kuranbahcesi.blogspot.com
Merhum Hafız İsmail Biçer Hocaefendi'den Mülk Suresi 13 ve 30 Ayetlerinin tilaveti ve Mealini aşağıda ki videodan veya youtube kanalımdan izleyebilirsiniz.


MÜLK SURESİ 13 ve 30. AYETLER MEALİ


Mülk Suresi, 67/13. Ayet
(Ey müşrikler), sözünüzü ister gizli tutun, ister açığa vurun; bu ikisi müsavidir. Çünkü O (Allah), bütün kalplerin künhünü bilir.


Mülk Suresi, 67/14. Ayet
Bilmez mi, o (bütün varlıkları) yaratan? (şühesiz gizliyide bilir, aşikarı da.) O Latif'dir, Habir'dir = her şeyden haberdardır. 

Mülk Suresi, 67/15. Ayet
O Allah'dır ki, sizin (istifadeniz) için Arz'ı uysal kıldı. O halde, O Arz'ın sırtlarında (dağlarında, tepelerinde, ovalarında) yürüyün de Allah'ın rızkından yiyin. Fakat sonunda dönüş O'nadır, (ihsan ettiği nimetlerin şükründen size sorar).  


Mülk Suresi, 67/16. Ayet
Göklerde olan (ve alemin idaresine memur bulunan) meleklerin sizi yerin dibine geçirmesinden emin mi oldunuz? (Ey Mekke'liler) O vakit birde bakarsınız, Arz çalkalanıp duruyor.


Mülk Suresi, 67/17. Ayet
Yoksa (hüküm ve tasarrufu) göklerde olan Allah'ın üzerine taş yağdıran bir rüzgar göndermesinden emin mi oldunuz? O zaman anlarsınız, korkutmam nasılmış? 


Mülk Suresi, 67/18. Ayet
(Ey Rasulüm), doğrusu onlardan (senin kavminden) evvelkiler de (peygamberlerini) yalanlamışlardı. (Bunun için sen üzülme). Fakat beni inkâr etmeleri nasıl oldu, (azabımı bir gerçek olarak bulmadılar mı)


Mülk Suresi, 67/19. Ayet
O kafirler, üstlerinde kanatlarını açarak ve kanat çırpıp kapayarak uçan kuşlara bakmazlar mı? Rahman'dır ancak onları tutan. Muhakkak ki O, herşeyi görendir = Basir'dir. 


Mülk Suresi, 67/20. Ayet
Rahman'ın azabından sizi kurtaracak kimdir? Yoksa şu ordunuz mu? (sizi kurtaracak! Ben size azab dilersem, sizi benden kim kurtarabilir?). Kafirler, ancak bir aldanma içindedirler. 


Mülk Suresi, 67/21. Ayet
Allah rızkını keserse, kimdir sizlere rızık verecek? Hayır, onlar bir ürküntü ve azgınlık içinde, inada devam ediyorlar. (artık imana gelmezler)


Mülk Suresi, 67/22. Ayet
Şimdi (küfürden dolayı) yüzü üstü sürünen mi daha doğru, yoksa dosdoğru bir yol üzerinde düpedüz yürüyen (peygamber) mi?


Mülk Suresi, 67/23. Ayet
(Ey Resulüm,) de ki: "---- Sizi yaratan, size işitecek kulak, görecek gözler ve duyacak kalpler veren O'dur. Siz, pek az şükrediyorsunuz ".


Mülk Suresi, 67/24. Ayet
De ki: "---- Yeryüzünde sizi yaratıp öteye beriye dağıtan O'dur. Nihayet (hesap için ahirette) hep O'na toparlanıp götürüleceksiniz.



Mülk Suresi, 67/25. Ayet
(Ey Resulüm, Mekke kafirleri sana) diyorlar ki: "---- Eğer doğru söylüyorsanız, (azabın vukuuna dair bize haber verdiğin) bu vaa'd ne zaman (gerçekleşmiş olacak) ? " 


Mülk Suresi, 67/26. Ayet
(Onlara) de ki: "---- O (azaba dair) ilim, ancak Allah katındadır. Ben, sadece açık anlatan (azapla korkutucu) bir peygamberim. " 


Mülk Suresi, 67/27. Ayet
Nihayet vakti gelip de o (vaad olunan) azabı yakından gördüklerinde, o kafir olanların yüzleri kötüleşivermiştir ve onlara şöyle denilmiş olacaktır: "---- İşte sizin istediğiniz (ve vukuu bulmaz dediğiniz) azap budur! "


Mülk Suresi, 67/28. Ayet
(Ey Resulüm, o Mekke müşriklerine ) de ki: "---- Bana söyleyin: Allah beni ve beraberimdekileri helâk etse, yahut bize merhamet buyursa, kafirleri acıklı bir azaptan kurtaracak kimdir? (ister biz ölelim, ister geri kalalım, kafirleri hiç kimse azaptan kurtaramıyacaktır.) " 


Mülk Suresi, 67/29. Ayet
(Ey Resulüm, onlara) de ki: "---- (Bizi kurtaracak ve bize merhamet edecek) O Rahman'dır; biz ona iman ettik ve O'na tevekkül etmekteyiz. Artık yakında sizde bileceksiniz ki, apaçık bir sapıklık içinde kimmiş?


Mülk Suresi, 67/30. Ayet
(Yine onlara) de ki: "---- Bana söyleyin: Eğer suyunuz, yerin dibine batar giderse, size br akarsu  kim getirir? (Bunu getirebilecek Allah'tan başka biri var mı? O halde, O'na nasıl eder de ortak koşarsınız? ) "